Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile görüşme sonrasında basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, Şamlıoğlu ile yapılan görüşmenin iki gün önce Bakan Tekin ile yapılan görüşmenin de gerisine düştüğünü belirterek, “bize söz değil yasa lazım” vurgusunda bulundular.
Bugün düzenlenen basın açıklamasında, Eğitim Nöbeti’nin devam edeceği sinyali verildi. Açıklamada, “Taban maaş talebi özel eğitim kurumlarında çalışan yüzbinlerce öğretmeni ilgilendiriyor. Sendikamız bu talebi kendi sınırlarında görmüyor. Talep tüm öğretmenler, emekçiler, meslek örgütlerince destekleniyor. Özel kurumlarda çalışan öğretmenler asgari ücrete mahkum ediliyor. Taban maaş konusunda 29 Ocak tarihinde meclis önünde yaptığımız eylem sonucunda taban maaş talebi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşme yaptık. Çalışma içinde olduklarını ifade emiş, söz konusu çalışmanın Öğretmenlik Meslek Kanunu içinde yer alacağını ve tüm öğretmenlerin bir statüde birleşeceği belirtildi. Düzenlemenin nisan ayında yapılacağı ifade edilmişti. Ama hayata geçmedi. Yüzbinlerce öğretmene verilen söz tutulmadı” ifadeleri yer aldı.
Özel Sektör Öğretmenleri: Bakan Tekin’le Yapılan Görüşmenin Gerisine Düştü
26 Mayıs’ta Ankara’da başlayan ve 33’üncü gününe ulaşan Eğitim Nöbet’lerine devam sinyalinin verildiği toplantıda, Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile yapılan görüşme hakkında şu bilgiler verildi: “Yaptığımız görüşmede Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, sendikamıza taban maaş ile ilgili sorunları, çözülmesi gereken temel sorunlardan biri olarak gördüğünü açıkladı. Ancak taban maaş düzenlemesinin ne zaman yapılacağı bilgisini vermedi. Görüşme iki gün önce Bakan Tekin ile yapılan görüşmenin gerisine düşmüştür. Bu bizim için kabul edilebilir değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel sektör öğretmenlerinin itibarı ve güvenceli koşulları için bir hamle bekliyoruz. Bu hamle “biz süreci takip ediyoruz, patronları uyardık” şeklinde yaptırımı olmayan adımlar olamaz. Öğretmenleri güvende hissettirecek şey açıkça apaçık ortadadır. Asgari ücret düzeninin bitmesi ve insanca çalışma koşulları için bize söz değil yasa lazım.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)